T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Pirireis Ortaokulu

e-twinning Projemizin class outside

Rıfat Ilgaz'ın ünlü eserinden Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk Sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden olan Hababam Sınıfı'nda Münir Özkul'un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca'nın unutulmaz repliği şöyleydi:

"Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur. " Bu replikten ilham alarak Pirireis Ortaokulu öğretmenlerinden Özlem İmaç ve Duygu Akan öncülüğünde başlatılan eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz derslerini 4 tarafı duvarlarla çevrili sınıflar yerine farklı öğrenme ortamlarında işlemişlerdir. Kuzey Makedonya ve Türkiyeden 6 okul, 8 farklı öğretmenin rehberliğinde gerçekleşen projemiz ile kendi öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım sağlayan, öğrenme materyallerini kendileri hazırlayan öğrencilerimiz daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştirirken unutulmaz bir deneyim de kazanmışlardır. Doğanın sağladığı huzur ve oyunlaştırılmış ders içi etkinlikler ile verimli dersler işlenmiş, kullanılan Web 2.0 araçları ile de öğrencilerimizin dijital okuryazarlık seviyeleri gelişmiştir.               
                 Projemiz kapsamında öğrencilerimiz İngilizce ve Matematik derslerini işlemek için okul yakınında bulunan bir parkta kitap okuma ve drama etkinlikleri yapmış, origami ile okul bahçesinde oyunlar ve etkinlikler hazırlamış son olarak ta oryantiring sporu ile harmanlanan derslerimizle eğlenceli vakit geçirmişlerdir. Bunun yanısıra e-Güvenlik ve eTwinning günleri kapsamında bilgilendirme çalışmaları da yapılmıştır.

10-06-202310-06-202310-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2023 - Güncelleme: 10.06.2023 12:29 - Görüntülenme: 188
  Beğen | 0  kişi beğendi