Her Zamankinden Daha Akıllı Ol e-twinning Projesi

Proje hakkında(Be smarter than ever)
21. yüzyılda okuryazarlık, bilgiyi inşa etmek ve doğrulamakla ilgilidir. Medya okuryazarlığı, dijital çağda önemli bir beceridir. Bireylerin topluma katılmalarına sağlamak iyi bir vatandaşlık ve okuryazarlık eğitimi ile gerçekleşebilir. Dersin içeriğinden bağımsız olarak medya okuryazarlığı genel müfredatta yer almalıdır. Eğitim öğretim içerisinde ki faaliyetlere dahil edilebilir ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak için araştırma yapmaya motive edilebilir Gerçek olan nedir? Yanlış nedir? Son zamanlarda duyduğumuz ve ya gördüğümüz her hangi bir bilginin gerçekliğini hemen kabul etmemiz çok zor. Uzaktan eğitim sürecinde ekran karşısında geçirdiğimiz süre arttı bu sebeple medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmek üzere projeyi başlattık. Öğrencilerimiz medya okuryazarlığı becerisi kazanacaklar.Medyayı farklı açılardan okuyarak çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen, medyada gördüklerini filtreleyecek bir bilinç kazanacaklardır. Okulumuzda 11 öğrencimiz ile yürüttüğümüz proje Matematik öğretmeni Duygu Akan tarafından yürütülmektedir.

Yayın: 24.05.2021 - Güncelleme: 24.05.2021 23:55 - Görüntülenme: 185

Etiketler :