MERSİN / YENİŞEHİR - Pirireis Ortaokulu

Nis

etwinning okulu olduk.

Etwinning okulu kazanalar listesinde Pirireis Ortaokulu da yer aldı.

Katkı sağlayan matematik öğretmenimiz Duygu Akan i ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

#iyikimersindeöğretmenim

@yenisehirmem33

@tcmeb

@mebyegitek

@faziletdurmus

@mersinmembasin

@mersinmemarge

@turkiyetwinning

@etwinning_europe

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u Anma etkinliklerinde okulumuzda ve il toplantisinda gerçekleşti. Öğrencim Ilsu Güzel Yenişehir İlçe 1. Mersin İl 2. Olmuştur. Ogrencimizi ve Türkçe öğretmenimiz Çiğdem Nair i tebrik ediyoruz.

Oryantiring 1.kademe il birinciliği yarışmasında

Zeynep Miray YAVUZ  K14/A 1. Si

Melek EVREN K14/B 1.Sİ

Azra ÇEKİN K12/B 1. Sİ

Yusuf Vural MERSİNLİ E14B 3.SÜ

Ayaz ÜNLÜ E12B/3.SÜ

Ömer Mustafa EMİR E14/B 3.SÜ

olmuştur.

Ara

Okullumuzda 4006 Tübitak Bilim fuarı gerçekleşti. Organizasyonda ve hazırlamasında büyük emeği geçen Hasan Ali Yavuz, Fahriye Turan, Makbule Er, Esin Söztanacı ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyoruz .Bu güzel günde okulumuzdan çok emekleri olan müdür yardımcımiz Ismail Erdem Toparlak, Ayşe Sezgin Ayyildiz ve Feryal Muştu öğretmenlerimize plaketleri müdür bey tarafından  takdim edildi.

Ara

Her 10 Kasım da olduğu gibi Atatürk ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri kapsaminda Okulumuz 6-F sınıfı sınıf öğretmeni Semra Alyeşil ile birlikte Mersin Atatürk evini ziyaret ettiler.

@yenisehirmem33

@mersinmembasin

@tcmeb

Ekm

codeweek haftası etkinlikleri kapsamında mersin ili olarak ortaklaşa hareket ettiğimiz "Cumhuriyetimizin 100. Yılı "  temalı etkinliğimizi 5. sınıf öğrencileriyle kodlama yaparak gerçekleştirdik.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı tüm öğretmen öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. 5. Sınıf öğrencilerimizin şube yerleştirme işlemleri heyecanla yapıldı.

Tem

İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğünün 21.03.2023 tarih ve 672723942 sayılı yazısı gereğince yıkım kararı alınan Pirireis ortaokulu; geçici olarak Yenişehir Şevket Pozcu Anadolu lisesinde Eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim yılı yılsonu karneleri törenle dağıtıldı. Tatil başladı. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

Rıfat Ilgaz'ın ünlü eserinden Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk Sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden olan Hababam Sınıfı'nda Münir Özkul'un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca'nın unutulmaz repliği şöyleydi:

"Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur. " Bu replikten ilham alarak Pirireis Ortaokulu öğretmenlerinden Özlem İmaç ve Duygu Akan öncülüğünde başlatılan eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz derslerini 4 tarafı duvarlarla çevrili sınıflar yerine farklı öğrenme ortamlarında işlemişlerdir. Kuzey Makedonya ve Türkiyeden 6 okul, 8 farklı öğretmenin rehberliğinde gerçekleşen projemiz ile kendi öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım sağlayan, öğrenme materyallerini kendileri hazırlayan öğrencilerimiz daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştirirken unutulmaz bir deneyim de kazanmışlardır. Doğanın sağladığı huzur ve oyunlaştırılmış ders içi etkinlikler ile verimli dersler işlenmiş, kullanılan Web 2.0 araçları ile de öğrencilerimizin dijital okuryazarlık seviyeleri gelişmiştir.
                 Projemiz kapsamında öğrencilerimiz İngilizce ve Matematik derslerini işlemek için okul yakınında bulunan bir parkta kitap okuma ve drama etkinlikleri yapmış, origami ile okul bahçesinde oyunlar ve etkinlikler hazırlamış son olarak ta oryantiring sporu ile harmanlanan derslerimizle eğlenceli vakit geçirmişlerdir. Bunun yanısıra e-Güvenlik ve eTwinning günleri kapsamında bilgilendirme çalışmaları da yapılmıştır.

Haz

ürkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramıdır. Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Milli Bayramı" adıyla kutlanmaya başlandı. Kanunî adı "Çocuk Bayramı" olmasa da çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlandı. Bayramın adı 1935'te Hakimiyet-i Milliye Bayramı, 1981 yılında "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" oldu.

Pirireis Ortaokulunun düzenlediği 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.

Nis

Oryantiring okul sporları il yarışmasında Pirireis ortaokulu yıldız erkekler takımı 3. Küçük erkekler takımı 4.olarak kupa almaya hak kazandıFerdi olarak yarışmaya katılan Zeynep Miray Yavuz Küçük kızlar kategorisinde il ikincisi olarak grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı

Haz

Piri Reis Ortaokulu kız voleybol takımı Mardinde yapılan voleybol yarişmasinda Kıbrıs voleybolcu şehitlerini unutmadı . Takim Türkiye finallerine katılmayı garantilediler. Tebrikler kizlar.