Nis

Çanakkale denizi zaferi 108. yıldönümü ve şehitlerimizi anma töreni PiriReis Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencinin hazırladığı bir törenle  yeni okulumuz Pozcu lisesinde anıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu saygı ve sevgi ile aniyoruz.

Şbt

Okulumuz 2.dönem Okul Müdürü Naci Gürün Başkanlığında Öğretmenler Kurul Toplantısı yapıldı. Devamında okul rehber öğretmenimiz Şahin Topyürek tarafından öğretmenlere Psikososyal Destek (Deprem) konulu seminer verildi.

Ara

Okullararası Yıldız Kızlar Voleybol Mersin ŞAMPİYONU Pirireis Ortaokulu. Tebrikler kızlar. Emeği geçen bedeneğitimi öğretmenimiz Ahmet Çavuşoğlu ve Bülent Karaağaç a teşekkür ediyoruz.

Kas

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ü sevgi, saygı, minnet ve özlemle pirireis ilkokulu ve pirireis ortaokulu ile birlikte yapılan programla andık.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yılı okulumuzda yapılan törenlerle coşkuyla kutlandı.

Ekm

2022-2023 eğitim öğretim yılı veli toplantısı ve okul aile birliği toplantısı büyük bir katılımla okulumuzda gerçekleşti katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz

Ekm

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni İrfan Çalışır ı Kaybettik. Pirireis Ortaokulu olarak derin üzüntü içindeyiz. Ailesine, sevenlerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin.

Ekm

23 Ekim pazar günü Genel veli toplantısı ve OAB genel kurulu toplantısı yapılacaktır.    7.ve 8.sınıflar 09:30-10:30 saatleri arası.  Okul aile birliği genel kurul toplantısı 10:30-11:20 arası.. 5.ve 6.sınıflar 11:30-12:30 arası yapılacaktır.

Ekm

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı   12 Eylül 2022 tarihinde yeni okulumuza katılan 5. sınıflarla birlikte başladı. İlköğretim Haftası etkinlikleri ardından , öğrencilere kitap dağıtımı ve sınıf yönlendirme çalışmaları yapıldı.  Yeni eğitim öğretim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun.

Ekm

Pirireis Ortaokul 2022-2023 Sene Başı Öğretmenler Kurul Toplantısını düzenledi.

2021-2022 eğitim öğretim yılı yıl sonu öğretmenler kurul toplantısı yapıldı.

Nis

Pirireis Ortaokulu Pirireis İlkokulu ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık.

Nis

TÜBİTAK bilim fuarı ve sergimiz; şube müdürü Mustafa Anteplioğlu, Türkeğitimsen başkanı Metin Ercan, değerli okul müdürleri ve diğer katılımcıların eşliğinde, öğrenci veöğretmenlerimizin sunumu ile gerçekleşti. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla; "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi Mersin'de hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği; proje kapsamında proje uygulama okulları olan Barbaros Ortaokulu ile Pirireis Ortaokulu'nda oluşturulan " Değerler Kulübü öğrencileri" Mersin Diyanet Gençlik Merkezinde proje koordinatör öğretmenleri ve Mersin Müftülüğü Gençlik Merkezi koordinatörleri nezaretinde tanışma etkinliği gerçekleştirildi.
        Öğrencilerle kök değerlerimizden "SEVGİ" konusu işlendi. İlgiyle dersi dinleyen öğrenciler programın sonunda ikramlarla, oyun ve eğlenceyle Diyanet Gençlik Merkezinde eğlenceli dakikalar geçirdiler.