Ara

Pirireis Ortaokulu olarak Türkiye Finallerine kalan proje ve hemde atölye çalışmalarında Mersin de düzenlenen Havacılık Uzay ve Otomasyon Bilim Şenliği yerimizi aldık.. 6C sınıfı öğrencilerinden Zişan Sare Şekerci tarafından hazırlanmış olan " Kurallara Uyuyorum Ellerimi Yıkıyorum" projesi Tübitak 4007 Bilim Fuarında sergilenmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler gününde Cumhuriyet alanında yapılan törene katılındı, okulumuzdan emekli olan öğretmenler plaket verildi ,ikramlar ve müzik dinletisi ile değerli öğretmenlerimizle güzel bir gün kutlandı.

Kas

Pirireis Ortaokulu olarak pirireis ilkokulu ile birlikte Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ü saygı, sevgi ve minnetle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve asil milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Eyl

İl şube müdürümüz Sayın Murat Kazan, sene başı okul ziyaretleri kapsamında okulumuzu ziyaret ettiler..

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramında Pirireis ortaokulu olarak, Bayrak ve flama ile Cumhuriyet alanında törende hazır bulunduk.. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun...

Haz

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk un başkanliginda UNHCR kapsamında online açılışı yapilan  Bilisim  sınıfımız kullanıma açılmıştır. Okulumuz adina tum öğrencilerimize hayirli olsun.

May

Siber suçlarla mücadele için yeni proje başlatıldı. Projenin adı ise Siberay. Hedef, farkındalık oluşturarak siber suçları işlenmeden önlemek. Böylece özellikle çocuk ve gençlerin sanal ortamdaki tehlikelerden korunması amaçlanıyor.

May

Proje hakkında(Be smarter than ever)
21. yüzyılda okuryazarlık, bilgiyi inşa etmek ve doğrulamakla ilgilidir. Medya okuryazarlığı, dijital çağda önemli bir beceridir. Bireylerin topluma katılmalarına sağlamak iyi bir vatandaşlık ve okuryazarlık eğitimi ile gerçekleşebilir. Dersin içeriğinden bağımsız olarak medya okuryazarlığı genel müfredatta yer almalıdır. Eğitim öğretim içerisinde ki faaliyetlere dahil edilebilir ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak için araştırma yapmaya motive edilebilir Gerçek olan nedir? Yanlış nedir? Son zamanlarda duyduğumuz ve ya gördüğümüz her hangi bir bilginin gerçekliğini hemen kabul etmemiz çok zor. Uzaktan eğitim sürecinde ekran karşısında geçirdiğimiz süre arttı bu sebeple medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunda öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmek üzere projeyi başlattık. Öğrencilerimiz medya okuryazarlığı becerisi kazanacaklar.Medyayı farklı açılardan okuyarak çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen, medyada gördüklerini filtreleyecek bir bilinç kazanacaklardır. Okulumuzda 11 öğrencimiz ile yürüttüğümüz proje Matematik öğretmeni Duygu Akan tarafından yürütülmektedir.

Nis

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan kıymetli ve çalışkan  müdürümüz Nazmi Kendigelen e PiriReis Ortaokulu ailesi olarak görevinde başarılar dileriz.

Ekm

Haz

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 8.Sınıflarımız okulumuz bahçesinde düzenlenen törenle mezun oldu.

Şbt

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı 2.dönemi Okul Müdürümüz Mehmet SATIR´ın başarı temennileri ile başladı.